A nőnap a virágárusok számára mindig különleges, hiszen ilyenkor szinte megrohamozzák az emberek a virágboltokat, mindenki virágot szeretne venni a szeretteinek, ami egy nagyon szép gesztus. Ilyenkor mindig igyekszünk felkészülni a rohamra és már napokkal előbb több virágot rendelünk a szokásosnál.

Reméltem, hogy nagyobb fennakadások nélkül fog telni ez a nap is, de sajnos nem így lett. Van ugyanis egy nyomtatónk, ami már több alkalommal is elromlott, nem tudunk vele nyomtatni, de ha a szervizbe visszük el, akkor mindig működik, ott nem találtak hibát, csak bele tettek egy patront és működött is.

A szervizben derült ki, hogy nem a nyomtatóval van a baj, hanem a patronnal. Az volt a legnagyobb gondunk ugyanis, hogy hiába tettük bele a patront a gépbe, az azt jelezte, mintha üres lenne, pedig akkor vettük frissen. Nem értettük a dolgot, ezért vittük szervizbe, ahol két alkalommal ki is cserélték a patront és nem értették, nekünk mi a bajunk. Ezért a harmadik alkalommal, azaz most a boltos megkért, hogy vigyük magunkkal, azt a patront is, amit bele szerettünk volna tenni.

Itt derült ki, hogy nem a nyomtató a hibás, hanem a tintapatron, amit az interneten rendeltünk. Ez nem gyári tintapatron volt, hanem olyan, amit újratöltöttek. Nagyon sok nyomtató nem támogatja ezt a fajta tintapatront, ezért n em tudtuk betenni a gépbe és ezért nem tudtunk nyomtatni sem vele.

Mint kiderült, sajnos nagyon sok olyan oldal van, ami hamis tintapatron árusításával foglalkozik, ezért nem mindegy, hogy honnan rendeljük.

A szervizben ajánlott a szerelő egy oldalt, ahonnan garantáltan jó minőségű, eredeti patront lehet rendelni.

A nyomtatoalkatresz.hu kifejezetten nyomtatókra specializálódott. Nem csak alkatrészeket, hanem mindenféle kelléket is lehet itt vásárolni. A tintapatron mellett tonereket, különböző papírokat is árulnak.

Nagyon sok tintapatron és toner kapható náluk, a legnépszerűbb márkák mindegyikéhez lehet itt vásárolni belőlük.

Nem csak a tintasugaras nyomtatókhoz, hanem a lézeresekhez is vannak alkatrészek. Vannak színes, illetve fekete patronok is.

Nagyon nagy segítség, hogy a nyomtatónk típusát beírva egyből egy kis kép is kiugrik a nyomtatóról, így ha nem vagyunk egészen biztosak benne, hogy megfelelő típusra kerestünk rá, így biztosan nem fogunk rosszat rendelni.

Sajnos minden nyomtatóhoz más patron kell, de ezzel a módszerrel nehezen lehet összetéveszteni őket.

Ami nagyon jó még a nyomtatoalkatresz.hu oldalon, hogy ingyenes a kiszállítás, illetve a mennyiségi akciók akkor is érvényesek, hogyha másfajta termékeket válogat össze az ember.

Szerencse, hogy most már nem kell többet hasmis patront vásárolnunk, és nem fognak átverni. Pedig már azt hittem, hogy át kell képeznem magamat nyomtató szerelőnek, nem hittem, hogy a problémánk ilyen egyszerűen megoldható lehet.

Ezért kell mindig megbízható forrásból rendelni a termékeket, mert sajnos az online vásárlásnak az egyik nagy hátulütője, hogy nem lehet kiszűrni a hamisítványokat.

Hogyha egy új oldalról vásárolunk, mindig érdemes megnézni a véleményeket, vagy megkérdezni valakit, aki már vásárolt onnan, hogy mondja el, mit tapasztalt. Ha ezt tettük volna, megspóroltunk volna magunknak egy pár szerelőhöz járást illetve persze a rossz patron árát is.

Igaz, egy virágboltban nem a nyomtató a legfontosabb kellék, de azért szerintem jó, ha van, hiszen néha a számlákat is fel kell scannelni, illetve van, amikor ki is kell nyomtatni, mert egy szállítónk így intézi a számlázást. Szerencsére hamar megoldódott a nyomtató probléma és nem kell egy újat vennünk, elég csak máshonnan rendelnünk a patront.