Sok ismerősöm szerint a magyar kultúra fenntartása mindnyájunk feladata és ezért sok szinten küzdhetünk: járhatunk néptáncra, hallgathatunk magyar népi együtteseket, de akár könnyű vagy komoly zenét is, amíg magyarok játszanak benne, és a magyar identitáshoz közel állnak, sokan magyar írókat olvasnak akkor is, ha a híreket angolul vagy más nyelven fogyasztják, mert ez semmivel sem nehezebb számukra. Vagy szívesebben néznek magyar szinkronnal filmet, még ha eredeti nyelven is értenének mindent: ezzel úgy érzik, támogatják a szinkronszínészetet és a magyar szinkronizálás intézményeit és annak munkavállalóit. Vagy a magyar fordítókat azzal, hogy magyarul olvassák azokat a külföldi műveket, amelyeket eredeti nyelven is el tudnának érni. Vagy van valami még sokkal egyszerűbb, azok számára is elérhető opció, akik nem beszélnek folyékonyan egy idegen nyelven sem: sok ismerősöm szívesebben vásárol magyar boltban, mint külföldi vagy multiban.

Ha magyar boltban vásárolnánk és fontos, hogy kedvezményeket is elérjünk, irány az akcióleső, itt van sok akciós újság, magyar és külföldi vegyesen. Amint rátérünk a weboldalra (link fentebb), látunk fent egy kereső címsort, itt mondjuk beütjük, hogy CBA Príma. Ez a magyar tulajdonú, franchise rendszerű üzletlánc legkiválóbb minőséget biztosító része. Találunk is egy akciós újságot, ami erre a hétre szól és a kedvezményeken kívül szó esik egy nyereményjátékról is, ami szeptember vége óta tart és új Fiat 500-asokat lehet nyerni benni! 7 db ilyen kis autót lehet nyerni, amelyekre az I szív (képpel) Príma van ráfestve. De gondolom, nem része a szerződésnek, hogy ne lehessen lefesteni, ha nem azzal akarnánk villogni, hogy hol nyertük meg.

De nehogy azt higgyük, hogy csak CBA újságokat érhetünk el: akár termék kategóriát, akár áruházat, akár egy adott terméktípust keresünk, az Akcióleső honlapja rendelkezésre áll.

A teljesség igénye nélkül, amint eljutunk a kezdőlapra, rögtön rengeteg mindent találunk: a legnagyobb ismert élelmiszer áruházak, mint Lidl, TESCO, Aldi, Spar, Penny Market egyetlen kattintásnyira van tőlünk, így az akciós újságaikat könnyedén elérjük. Említettem a cikk elején a magyar áruházláncot, a CBA-t. Én személy szerint úgy gondolom, hogy amelyik cég itt méltósággal teli munkát ad az embereknek, az már egy nagy pozitívum, legyen az német, Egyesült Királyságból származó vagy francia. De ezt mindenki döntsé el saját magának!

De ez csak egy apró töredéke az elérhető dolgoknak! Lejjebb görgetve előkerül a bútorok, kert, lakás / ház kategória is és rögtön elérhetjük az aktuális kedvezményeket és ajánlatokat a Pepcoban, Jyskben, Obiban, Praktikerben, Homeluxban. Egyes helyeken a Black Friday, másokon a karácsony van főszerepben a kezdőlapokon.

Egy ilyen honlap akciókat összegyűjtő honlap nagyon hasznos lehet, akár félzsíros túrót, akár karácsonyfát, vagy valami személyre szabott ajándékot akarunk venni – méghozzá akciósan.

Érdemes megtanulni a Ctrl + kattintás funkciót, legalábbis Windows alapú készüléken, vagy androidos okostelefonon hosszú kattintás + megnyitás új ablakban funkciót, mert így egyszerre hozzáférünk az összes akcióhoz, kedvezményhez minden üzletből, ami érdekes lehet számunkra. Egy ideje nézegetem már ezt a weboldalt és az én személyes tapasztalatom az, hogy telefonon túl kicsi a képernyő / túl kicsik a képek, nagyon kényelmetlen folyton az ujjunkkal zoom-olgatni (nagyítani). Tehát az asztali számítógép vagy laptop, esetleg egy TV képernyő vagy, ha tényleg nagyban gondolkodunk, egy projektor minden fontos részletet megmutat, bármilyen kicsi vagy rejtett is az.

És arról sem feledkezzünk meg, hogy ha pl. megnéztük a LIDL újságot, lehet, hogy lejjebb van másik aktuális ugyanebből az áruházból: legutóbb például láttam egy karácsonyi kiadást, néhány sorral lejjebb pedig egy “szokásos” heti kedvezményekkel teli olvasnivalót.

akciós újság