A legjobb barátnőmnek múlt nyáron megkérték a kezét. Így rám hárult a feladat, hogy megszervezzem az esküvő előtt a lánybúcsúját, amivel méltóképp el tudjuk búcsúztatni hajadon éveit. Tudtam, hogy valami emlékezeteset szeretnék szervezni, nem olyat, mint amilyenek általában a hagyományos lánybúcsúk. Félreértés ne essék, nincs semmi problémám velük, csak mi mindig másabbak voltunk kicsit, mint a többiek.

Úgy ismerkedtünk meg, hogy anyukáink egy néptánccsoportba írattak minket. Innentől kezdve elválaszthatatlanok voltunk. Ahogy egyre nőttünk, együtt jártunk táncházakba, folkkocsmákba, tehát a népzene és a népi kultúra az életünk szerves részét képezte. Szerencsések voltunk, mert felnőttként is benne maradhattunk a néptánc világában, ugyanis találtunk egy felnőtt csoportot, ahol továbbra is hódolhattunk ezen szenvedélyünknek. A barátnőm itt ismerkedett meg a párjával, azzal a férfival, aki nemrég megkérte a kezét. Azt gondolom, hogy nagyon szerencsés, hiszen nem mindennapi, hogy egy páros mindkét tagja szereti a népzenét és a néptáncot, hisz így nem kell a közös hobbi hiánya miatt aggódniuk.

Ezek után összeültünk a barátnőkkel abból a célból, hogy megbeszéljük a lánybúcsú részleteit. Mint azt említettem, semmiképp sem szerettünk volna a megszokott vonalon maradni. Ötleteltünk, ötleteltünk, se semmi sem ugrott be. Azt tudtuk, hogy a póló tervezés egy fontos momentum, mert mi is szerettünk volna egy olyan egyenfelsőt, ami kifejezi, hogy milyen alkalmat ünneplünk, illetve, hogy összetartozunk. Szerencsére találtunk egy oldalt, ahol ezt megtehettük kedvünk szerint.

póló tervezés

Tudtuk, hogy mindenképp szeretnénk egy olyan pólót, amelyről lerí, hogy táncosok vagyunk. A női póló fülre kattintva találtunk egy lehetőséget, amire a magyaros felirat volt írva. Amikor megláttuk, tudtuk, hogy ez a magyar népmesék mintájú felső lesz a megfelelő a barátnőnk lánybúcsújára. De ha valaki más motívumot szeretne, annak sem kell aggódnia, ugyanis rengetegféle lehetőség van, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző darabot. Tudtuk, ahányan vagyunk, annyiféle testalkattal rendelkezünk, de emiatt sem kellett fájjon a fejünk. A pólók az S mérettől egészen XXL – ig megtalálhatók, tehát látható, hogy igen széles a skála, amelyből válogatni lehet.

Ha azonban mégsem találtuk volna el a megtervezett póló méretét, akkor sem kellett volna kétségbe esni. Van visszaküldési lehetőség, ha nem megfelelő a termék, helyette pedig küldik az eggyel nagyobb vagy eggyel kisebb számú felsőt. A pólót be kell csomagolni, azért kijön a futárszolgálat, és díjfizetés ellenében vissza is viszi. Az oldalon található egy formanyomtatvány, amit ki kell tölteni ahhoz, hogy a termékcsere megtörténjen. Ha a plusz költséget ki szeretné kerülni az ember, érdemes méretbiztosítást kötni, amiről pontos tájékoztatást ad a weboldal.

Amint megrendeltük a magyar népmesék mintájú, “vége” feliratú pólóinkat, egyre jobban kezdtem várni a lánybúcsú napját. Meglepetésemre 1 munkanap alatt kihozták, így igazán nem mondható, hogy sok időbe tellett. A barátnőnknek nagyon tetszett, és borzasztóan ötletesnek tartotta, hogy ezzel a motívummal igyekszünk érzékeltetni, hogy bennünket a néptánc köt össze. A lánybúcsú keretein belül végül táncházba mentünk, azután pedig egy nagyon hangulatos folkkocsmába. Nálunk Chip and Dale fiúk helyett néptáncos legények táncoltattak meg mindenkit, és azt hiszem, ennél jobban nem is sikerülhetett volna az este. A táncházban is és a kocsmában is mindenkinek nagyon tetszett az egyenpólónk, és hála azoknak, a menyasszony sokszorosan meg lett táncoltatva egész este!