Tanulságos történet lesz ez arról, hogy mennyire nem szabad feladni és meg kell mozgatni minden követ, hogyha valami igazán fontos dologról van szó.

A kistestvérem néptánc gálájának videójáról van szó, amikor szólót táncolhatott. Nagyon várta már ezt a fellépést, pláne így a karantén után, neki is vízválasztó volt ez az alkalom. A nagy eseményt két készülékkel rögzítettük, aztán szépen felküldtük a gépre, ahogy szoktuk, kábelen. Ezután jött az a rész, amire senki sem számított: a laptop bemondta az unalmast. Hiába próbálkoztunk életet lehelni bele, nem sikerült, de a telefonokról meg persze letöröltük a dokumentumokat, elvégre baromira sok helyet foglaltak. Úgyhogy voltunk hoppon, felvételek nélkül.

Egyetlen mentsvárként választottunk egy laptop szervizt, ahol megpróbálkoztunk megcsináltatni a gépet. A pcmentor laptop szerviz volt az, egészen pontosan a budai, Batthyány utcában lévő üzletük. Nagyon gyorsak és segítőkészek voltak, gyakorlatilag napi rendszerességgel keresik meg őket ilyen jellegű problémákkal. Ennek megfelelően természetesen segíteni is tudtak – szerencsére. Bár technikailag pontosan nem tudom mi történt, a lényeg az, hogy visszakaptunk minden elveszett adatot. Aztán persze levontuk mi is magunkban a megfelelő következtetést: nagyon amatőr dolog nem automatikusan felhőbe menteni a fájlokat a telefonunkról. Tőlük is azt a tanácsot kaptuk, hogy bár azért alapvetően nem rossz dolog ez a kábeles adatátvitel, ma már sokkal korszerűbb lehetőségek is vannak arra vonatkozólag, hogy stabilan és biztonsággal átvigyük az adatainkat egyik eszközről a másikra. Ennek talán az egyik legjobb módja, hogyha felhőbe feltöltjük mindazt, amink van, kihagyva minden egyéb köztes lépést. Mondanom sem kell, innentől mindent felhőbe töltök már az első pillanattól.