A népi kultúra egy elképesztően érdekes téma, ami sokszor nem kap annyi figyelmet. Általában, mikor a történelmet tanuljuk, vagy az irodalmat, a népi hagyományok csupán egy nagyon kis szeletét teszik ki a tananyagnak. Ez főleg azért van, mert a népi kultúrát sokkal nehezebb behatárolni és művészetnek ítélni. Egyrészről, mivel szájhagyomány útján terjed főleg, másrészről pedig hétköznapinak, megszokottnak gondoljuk.

Pedig én úgy gondolom, hogy a művészet nem felülről lefele terjed. Az emberben van egy alap igény arra, hogy kifejezze magát. A népi kultúrában ez pedig olyan fajtán jelenik meg, ami az emberek lelkének legbelsőbb szintjével rezonál. Kevés művészeti termék van, ami ezt el tudja érni. Viszont pont emiatt elsőre talán nehéz lehet értékelni. Ezért is kell levetnünk az intelligencia és az értelmiség álcáját és meglátni, hogy mennyi gyönyörűség van ezeken kívül is.

Vegyünk például egy olyan hétköznapinak hangzó dolgot, mint a kert. Sosem gondoltam volna, mikor még okoskodó középiskolás voltam, hogy egy nap majd én is izgatottan fogom böngészni a Gazdabolt oldalát. Az új projektem az volt, hogy a pázsitomat gyönyörűvé varázsoljam. Tudom, hogy nem hangzik nagy dolognak, mégis, rengeteg problémám volt vele, mivel a közelben nem volt olyan bolt, ami ezzel foglalkozott volna. Ekkor jött az ötlet, hogy ha már egyszer úgyis az információ korában élünk, akkor miért ne használhatnám az internetet fűmag vásárlás céljából.

Beírtam a keresőbe, hogy fűmag vásárlás és a Gazdabolt oldalát adta ki elsőre. Nem bíztam meg benne, mivel ritkán rendelek online dolgokat. Mégis, mikor beléptem az oldalra és megláttam, hogy miként néz ki, még az én szkeptikus szívem is elkezdett lágyulni. A zöld és fehér szín harmonikus párban vannak, és teljesen átadják azt az érzést, amire minden kertész vágyik. Különösen én, aki fűmag vásárlás kapcsán érkezett az oldalra. A Gazdabolt oldalán nem volt jelen az a sok zavaró tényező, ami általában megnehezíti az internet használatát. Ezalatt azt értem, hogy nem voltak zavaró reklámok és idegesítő ajánlatok.

A Gazdabolt csupán annyit akart mutatni magából, amennyit valóban biztosítani tud nekünk. Ez pedig, a Vetőmag, hagyma, gumó Jó Áron történő forgalmazása volt többek között. Beléptem a fűmag vásárlás részlegre és elkezdtem böngészni az itt található termékeket. Nem gondoltam volna, hogy ekkora lesz a választék. Mégis, nem éreztem azt, hogy összenyomna, mivel különböző rendszerezési elveket tudtunk használni. Én az ajánlott termékek szűrőt használtam, mivel úgy gondoltam, ez a legmegbízhatóbb.

Az árak és a mennyiség, amelyben kapjuk, rögtön ki vannak írva a termék képe mellett. Az egyik legaranyosabb termék, ami nem feltétlenül a fűmag vásárláshoz kapcsolódott, az egy fűfej volt. Tudjátok, azok a kis szobrok, amikből, ha megfelelően öntözzük, fű fog kinőni úgy, mintha a szobor haja lenne. Gyerekkoromban volt ilyenem utoljára és biztos voltam benne, hogy a fűmag mellé egy ilyenre is be fogok ruházni.

A vásárlás sem volt nehéz, még úgy is, hogy többféle terméket rendeltem. Arra kell csak ügyelni, hogy nehogy véletlenül többször kattintsunk rá egy termékre. Ha azonban ez történne, akkor sem kell kétségbeesni, mert a rendelés leadása előtt még lehetőségünk van arra, hogy átnézzük, mit raktunk bele a kosarunkba. A Gazdabolt egy olcsó és megbízható alternatíva a hagyományos boltokra, amit mindenkinek szívből ajánlok.