A népi gyógyászatban őseink rengeteg olyan olajat használtak a mindennapjaikban, amikkel a mai modern kor szülötte nem tud sok mindent kezdeni. Pedig rengeteg olaj van, ami nem csak a gyógyászatban, hanem a szépség, a fiatalság megőrzésében is a hasznunkra válhat. Az egyik ilyen csodaszer a búzacsíra olaj, ami rengeteg módon felhasználható lenne a mindennapjainkba, akár a napi bőrápolási rutinunkban is.

Egy ideje igyekszem a lehető legtermészetesebb anyagokat használni a mindennapi rutinomban, csak 100%-ig természetes anyagokból álló krémeket vásárolok, és mostanában elkezdtem jobban utánanézni annak, hogyan is lehet rekreálni a kedvenc krémeimet házilag.

Ekkor találkoztam a búzacsíra olaj ezer arcával és a széles felhasználhatóságával. Nagyon sok olyan olaj van, ami a kozmetikumok alapja, mégsem közismert, mennyire jótékony hatása van és mennyire sokrétű a felhasználhatósága.

Ezért szeretném bemutatni nektek az egyik kedvencemet, a sejtmegújító hatású búzacsíra olajat.

búzacsíra olaj
búzacsíra olaj

A búzacsíra olaj, mint a legtöbb hidegen sajtolt olaj, igazi dopping a hajnak és a körömnek, de magas E – vitamin tartalma miatt a bőr sejtmegújulásában, a ránctalanításban is segíteni tud. Van benne még kálium, kén, vas, cink, magnézium és foszfor is. Az E-vitamin mellett pedig B1-, B2-, B3-, és B6 vitamint is tartalmaz. Igazi vitaminbomba! Van még benne alfa-tokoferol is, aminek köszönhetően az izmok és a szövetek anyagcseréje is javulhat, de a bőr vérellátásának javításában is szerepet játszik.

A búzacsíra olaj egyébként, ahogyan már említette, több kozmetikumnak, krémeknek, testápolóknak és bőrápolóknak is gyakori összetevője.

Éppen ezért a házilag készített krémek kedvelt alapanyagává vált.

Én azt vettem észre, hogy volt egy időszak, mikor nem nagyon használták a természetgyógyászatot az emberek, eltávolodtak az otthoni megoldásoktól, és sokkal inkább választották a tartósítószerekkel és nem mindig bőrbarát kemikáliákkal dúsított bolti samponokat, krémeket, tusfürdőket. Most viszont azt figyeltem meg, hogy ahogyan én is, egyre többen keresik azokat a megoldásokat, amikkel megszabadulhatnak ezektől a toxikus anyagoktól. sokan keresik a szilikonmentes samponokat, a natúrkozmetikumokat. Ezen termékek iránt folyamatosan nő a kereslet és van egy réteg, aki úgy döntött, hogy ezektől a modern kori krémektől elfordulva a házi megoldásokat fogja előnyben részesíteni. Ezért lett egyre keresettebb termék a búzacsíra olaj sok más olaj mellett.

Már leírtam, hogy mik azok az értékes anyagok, amik a búzacsíra olajban megtalálhatók, most pedig vegyük sorra, hogy pontosan mire is használható ez az értékes olaj.

Tökéletes gyulladáscsökkentő, sebek halványítására is jó, bőrfiatalító, sejtmegújító hatása van, használható a bőr feszesítésére is. Masszázsolajnak is kiváló, segít a sajgó izmokon. Száraz, repedezett bőr ápolására, ekcémára is lehet használni. De szokták napvédő készítményekben is hasznosítani értékes anyagait, a cellulitisz elleni küzdelemben is lehet rá számítani, és ahogyan majdnem minden olaj, a köröm és a haj egészségéhez is hozzájárul.

Ezerféleképpen lehet használni ezt az egyébként szerintem egyszerű olajat, és biztosan sokat tudna segíteni mindenkinek, ha többen visszatérnének ezeknek az olajoknak a használatához.

De honnan lehet beszerezni?

Sokan azzal indokolják, hogy inkább előre elkészített krémeket vásárolnak, hogy ezeknek az olajoknak, a krémek alapanyagainak a beszerzése nehézkes. De ez szerintem csak kifogás. A mai világban szerintem nincs olyan termék, amit ne lehetne interneten keresztül megvásárolni Ennek az olajnak a vásárlása is gyorsabb, mint elmenni a közeli drogériába, hiszen csak pár kattintás az egész.

Több bio-, és öko termékekkel foglalkozó üzlet is van, nekem a humanityaruhaz.hu a kedvencem. Itt rengeteg olajat lehet kapni, szerintem bármi, amiből lehet olajat készíteni, itt kapható. Azt külön imádom, hogy nem csak oda vannak téve az olajak kis képei és az árak, aztán lehet vásárolni, hanem minden kis olajnál van egy rövid leírás, nem kell külön mindennek utánanézni. Majdnem minden terméküknél ott van ugyanis, hogy mi az, mire lehet használni, milyen anyagok vannak benne, és ez szerintem tök szuper.

Szinte mindent innen szerzek be, ami a házi krémkészítéshez kell, hiszen itt nagyon sok mindent lehet kapni, minden itt van egy helyen, amire csak szükségem lehet hozzá.

A vásárlás gyors és egyszerű, hiszen csak pár kattintás az egész, aztán postán már jön is a csomag.

Szerintem ez az egyik legjobb, legolcsóbb és leggyorsabb oldal, ahol az ilyen és hasonló termékek beszerezhetők. Megbízhatók, magas minőségűek, úgyhogy nekem mindig bevált. Érdemes alaposan körbe nézni, hiszen a legtöbb bőrproblémára és sok más jellegű egészségügyi problémára lehet itt természetes megoldást találni.

Ahogyan régen az emberek mindent megoldottak ezekkel a házi praktikákkal, nekünk is menne, csak rá kell szánni az időt, és az energiát, hogy utánanézzük, melyik olajat mire lehet használni. Legalább a vásárlás már egyszerűbb, ha a humanityaruhaz.hu-t választjuk a beszerzés helyéül.