A hétvégén táncházban jártunk, ami nem csak azért volt érdekes, mert végre új figurákat leshettem el másoktól. Bár persze elsődlegesen igazán ez volt benne a móka, hogy amellett, hogy sok újdonságot tanultam, még jól is éreztem magamat, mert hajnalig roptuk a néptáncos cimborákkal. De az is nagyon érdekes volt, ahogyan egy-egy pihenő alkalmával elbeszélgettünk egymással és elkalandoztunk olyan irányokba, amelyek eddig nem voltak egyértelműek a számomra. Például az, hogy csőpohár a gyümölcslevekhez és az üdítőkhöz való.

Persze itt most nem arról van szó, hogy ne tudtam volna eddig, hogy az étteremben az üdítőket általában cső alakú pohárban – vagyis mint azt megtudtam csőpohárban – szolgálják fel. Pusztán arról, hogy ezeknek az eszközöknek én nem ismertem ezeket a speciális elnevezésüket és közben meg nagyon örültem neki, hogy megint sikerült tágítani az ismereteimen.

A táncházban is csőpohár volt kikészítve mindenhez, innen indult a diskurzus. Az egyik táncos társunk megemlítette, hogy ő pont most vett új készleteket a hunniakristaly.hu-ról és kioktatott mindenkit, hogy mennyi féle pohár létezik. Én nem is gondoltam volna! De valóban, elnézve ezt a HORECA ellátó webshopot, tényleg az tudom mondani, hogy mennyi ilyen különböző pohár létezik. Van külön a forró italokhoz való, kávéhoz és teához, de még milyen sokféle! Kis tea, nagy tea, kis kávés, nagy kávés, lattés és cappuccinos és persze még holnapig sorolhatnám. Ha pedig nem a forró italokhoz valókat nézzük, akkor is ott van a sörös korsó, amiből szintén van vagy 6-7 verzió, ott vannak a boros poharak – hajaj, örülök, ha meg tudom különböztetni a vörös és a fehérborhoz valót, nem hogy még ennyi plusz fajtát! De a csőpohár szerencsére viszonylag egyedi, könnyen felismerhető fajta, ezért nehéz elrontani a kiválasztását.

A csőpohár egyértelműen a gyümölcslevek pohara, de gyakran a szénsavas üdítőket, vagy ásványvizeket is ebben szolgálják fel. Elegáns, mégis egyszerű, könnyen megfogható és még a gyerekek is bátran tudnak belőle inni. A hunniakristaly.hu-n például egy 265 ml-es csőpohár 341 forintba kerül és 5 évig vállalnak csere garanciát vele. Többek között ezért is érdemes a HORECA ellátó hunniakristaly.hu-tól rendelni ilyen termékeket, mert itt biztosan nem kell majd fejet vakarni, ha esetleg eltörik valamelyik. Nem kell valami teljesen mással pótolni, nagy valószínűséggel lesz még belőle utánpótlás. Tehát ha tetszenek ezek a kivitelek és van szimpatikus méret is a felhozatalban, akkor érdemes innen vásárolni – a táncos társunknak már bejött!