Amikor kérdéses volt, hogy milyen iskolába írassam a gyerekemet, minden követ megmozgattam annak érdekében, hogy a lehető legjobb általános iskolába mehessen. Szülőtől ez csak természetes. Több jó opció is volt, de végül az döntötte el, hogy az egyik iskolában több olyan tantárgyat tartottak, amik a népi kultúra elemeit tanítják. Számomra ez kifejezetten fontos volt, persze természetesen csak a többi szempont után, de mivel azok nagyon hasonlóak voltak a versenyben lévő sulik között, erre támaszkodtam. Szerettem volna a gyerekemet hozzásegíteni ahhoz, hogy miközben megfelelő oktatást kap, a népi hagyományokba is betekintést nyer, hiszen ez örökségünk és közös célunk ennek az ápolása.

A gyerekünk támogatása akkor sem csillapodik, amikor eléri már a nagyobb iskolás kort. Amikor az én gyerekem lett középiskolás, abban próbáltam meg segíteni neki, hogy megfelelő diákmunkát találjon. Ehhez a célomhoz pedig a topiwork.hu segített hozzá. Ez egy iskolaszövetkezet weboldala, ahol a diákok különleges keretek között tudnak nekik tetsző munkák közül választani. Eleve a sok partner is már vonzóvá teszi egy munkakereső diák számára, de ez nem minden. A topiwork.hu oldal kivitelezése megnyerő, ízléses kialakítás és könnyű kezelhetőség jellemzi. Próbálkoztam én is néhány kereséssel és az volt a benyomásom, hogy nem csak egyszerű a kezelés, de a szükséges infókhoz is semmi perc alatt el lehet jutni. Az oldal biztosít aktuális, kiemelt ajánlatokat is, ezeket érdemes elolvasni, ha új vagy még a diákmunka keresésében.

topiwork.hu

Az ajánlatoknak saját oldaluk van, itt lehet minden fontos infót begyűjteni. A cégek az oldal kereteinek megfelelő módon készítenek el leírásokat a munkákról. A munkakör körülírása az egyik legfontosabb, de utána fontos arról is olvasni, hogy milyen munkavállalót keresnek. A legfontosabb elvárások is szerepelnek itt, sőt, ennél is több: egyéb hasznos dolgokat is lehet olvasni, amitől nagyobb az esélye a sikernek. Részletes leírást találni itt a fizetésekről is. Persze a diákokat sejthetően ez érdekli a legjobban, de ez nem minden, a cégek egy jelentős része ezen kívül mást is ajánl, például karrier lehetőséget, ami nagyon csábító lehet, ha valakinek már vannak elképzelései arról, mit szeretne dolgozni később. Ezekről összefoglalás is van az oldal felső része felé, így a több munkalehetőség között egyszerűbb dönteni. Hasonló munkákat lehet találni az oldal alján, de akár a könnyen elérhető főmenün keresztül is vissza lehet jutni a kreatív módon kategóriákba rendezett további állásokhoz. A főoldalról egyébként remekül leszűrt kereséseket is lehet indítani, amik az állásajánlatokat fontos szempontok szerint rangsorolja, ezzel lényegesen lerövidítve a kereséssel töltött időt. Remek oldal a topiwork.hu, minden munkát kereső diáknak szívesen ajánlom!